Inspectie van liften voor particulieren

Wenst u een lift in uw eigendom te plaatsen, of heeft u er al één? Zorg dan voor een correcte en veilige werking in alle omstandigheden: laat een technische inspectie van uw lift uitvoeren.

Inspection ascenceur

Wat houdt een technische controle van een lift precies in?

Het gaat om een grondige conformiteitscontrole van uw personenlift, waarmee u heel wat incidenten kunt voorkomen. Zo laat u de onderdelen van uw lift inspecteren (remmen, veiligheidsvoorzieningen, verlichting, kabels, elektronica enz.) op slijtage en laat u ze eventueel onderhouden.

Waarom is zo’n interventie nodig?

Problemen met liften zijn meestal te wijten aan een gebrek aan onderhoud en waakzaamheid. Dit vermijdt u met een routinecontrole, zoals de interventies door de experts van BTI.

Onze inspecties besparen u heel wat problemen. Onze technische experts onderzoeken alle aspecten van uw lift tot in de details. Is een herstelling, onderhoud of vervanging aangewezen, dan brengen we u hiervan op de hoogte en krijgt u een bepaalde periode om uw installatie conform de regels te maken.

Wanneer moet u de conformiteit van uw privélift laten controleren?

Tijdens de levensduur van uw lift moet u verschillende controles laten uitvoeren. Zo verhoogt u de levensduur en vermijdt u problemen:

Een eerste controle bij de ingebruikname van uw personenlift door een aangemelde instantie.

Elke drie maanden een preventieve inspectie. Kiest u voor een ISO 9001 2000-gecertificeerde onderneming, dan kunt u deze inspectie elke zes maanden laten uitvoeren.

Elke 15 jaar een risicoanalyse, alsook bij wijzigingen aan uw lift. Deze risicoanalyse moet worden uitgevoerd door een Externe Dienst voor Technische Controles (EDTC).

Tal van onderdelen en aspecten van uw lift worden bij deze inspecties grondig onder de loep genomen door onze EDTC.

Als alles in orde is, ontvangt u een conformiteitsattest voor uw installatie.

Bij wie kunt u terecht voor de inspectie van uw lift in België?

Om zeker te zijn van een grondige en nauwkeurige controle van uw lift, kiest u best voor gecertificeerde experts. Zonder de tussenkomst van zulke professionals kan de veiligheid van uw lift niet gewaarborgd worden.

Wilt u in België gebruikmaken van de diensten van een ISO 17020-gecertificeerde EDTC, dan kunt u een beroep doen op ons! Bovendien beschikken we over erkenning nr. 1003 voor de eindcontrole van liften, uitgereikt door de Europese Gemeenschap.

We bezorgen u graag een gratis en volledig transparante offerte.

Vraag uw gratis offerte aan!

Neem contact op voor meer info!

Wilt u graag meer weten over ons of over de verplichte controles? Aarzel niet om contact op te nemen met ons team! Uw veiligheid is onze prioriteit.