BTI, uw betrouwbaar inspectiebureau in België

Op zoek naar een inspectiebureau voor uw installaties? Uw veiligheid is van cruciaal belang, net als die van uw gezin en uw medewerkers. Daarom besteden we zoveel aandacht aan de kwaliteit van onze diensten.

De taken van ons inspectiebureau.

Het bureau voor technische inspecties BTI werd opgericht in 1996 en is uw vertrouwenspartner voor controles en inspecties. Onze vzw is actief in heel België (Vlaanderen, Brussel en Wallonië).

Onze doelstelling? Onze expertise op het vlak van veiligheid aanbieden via een reeks periodieke conformiteitsinspecties, zowel in woningen (B2C) als in bedrijven (B2B), en dit alles conform de strengste wettelijke bepalingen en met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Deze doelstelling vertaalt zich in drie belangrijke en volgens ons essentiële missies, namelijk:

  • 01. U ondersteunen om uw activiteiten duurzaam te maken.
  • 02. Instaan voor de prestaties en integriteit van uw activa.
  • 03. De menselijke en materiële risico’s vermijden en onder controle houden via preventiebeheer.

Onze erkenningen

We beschikken over de nodige erkenningen om onze controles te kunnen uitvoeren:

  • Door FOD Economie zijn we erkend als Erkend Organisme (EO) voor de wettelijke controles van elektrische installaties.
  • Door FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg voor hef- en hijswerktuigen zijn we erkend als Externe Dienst voor Technische Controles (EDTC).
  • We zijn erkend als Aangemelde instantie door de Europese Commissie voor de eindcontrole van liften nr. 1003.

Hiertoe (als één van de noodzakelijke voorwaarden) is BTI vzw ISO17020 geaccrediteerd door BELAC, een kwaliteitsgarantie voor onze onpartijdigheid en competentie. Raadpleeg ons accreditatiecertificaat (131-INSP) en ontdek de verschillende inspecties waarvoor we geaccrediteerd zijn.

Bekijk ons certificaat

De waarden van ons erkend controlebureau

Omdat elke installatie en elke klant uniek zijn, laten de controleagenten van ons organisme zich leiden door drie grote waarden, telkens met als doel om de veiligheid van uw installaties te garanderen.

Prestaties

Onze agenten doen er alles aan om eventuele problemen in alle efficiëntie te behandelen. Het streven naar uitmuntendheid staat centraal in de werking van ons organisme en stimuleert ons om onszelf constant te verbeteren. Opleiding is trouwens een essentiële waarde in onze werking.

Flexibiliteit

We passen ons steeds aan de realiteit van het moment aan en bieden daarbij innovatieve oplossingen waarmee we ons onderscheiden en een toegevoegde waarde creëren voor al onze klanten. Een concreet voorbeeld? Met onze online tool heeft u steeds toegang tot uw controlerapporten, waar en wanneer u wilt.

Verantwoordelijkheid

We doen er alles aan om een duurzame vertrouwensband uit te bouwen, zowel intern als met onze klanten. Dit vereist een onberispelijke kwaliteit en absolute onpartijdigheid, zowel voor de controle van uw installatie als voor het daaruit volgende rapport.

Ons volledig aanbod aan technische inspecties

Om uw veiligheid te garanderen, bieden we een compleet gamma conformiteitscontroles aan, zowel voor woningen als voor bedrijven.
Onderaan vindt u de volledige lijst.

Elektrische installaties (laagspanning, hoogspanning en met explosierisico’s)

Gasinstallaties

Liften

Hef- en hijswerktuigen

Brandveiligheid

Telecom

Speeltuinen

Onze diensten voor particulierenOnze diensten voor professionals