EPC

Wanneer u een woning verkoopt of verhuurt, dient u in het bezit te zijn van een energieprestatiecertificaat (EPC). Dit certificaat informeert uw kopers of huurders over de energiezuinigheid van de woning.

Op basis van dit EPC is het mogelijk om energieprestaties van verschillende woningen te gaan vergelijken.

Wanneer u een woning of appartement te koop of te huur aanbiedt, moet u wettelijk over dit EPC beschikken en het voorleggen aan de mogelijke koper of huurder.

Onze energiedeskundige berekent uw energiescore zo nauwkeurig mogelijk. Daarvoor volgt hij het inspectieprotocol dat opgesteld werd door het VEA (Vlaams Energie Agentschap). Daarnaast kan u rekenen op advies omtrent kosteneffectieve maatregelen om de energieprestatie van uw gebouw te verbeteren.

Uw energieprestatiecertificaat blijft 10 jaar lang geldig.

Verkoopt of verhuurt u het gebouw opnieuw binnen de 10 jaar, dan heb je geen nieuw EPC nodig.

Zijn er ondertussen verbeteringswerken uitgevoerd waardoor het gebouw energiezuiniger is geworden, dan kan u er voordeel bij hebben een nieuw EPC te laten opstellen. Uw EPC zal een hogere score behalen.

Werd de woning na 2006 gebouwd en is die voorzien van een energieprestatiecertificaat nieuwbouw, dan blijft ook dit certificaat 10 jaar geldig.